GRABS
 
Werdenberg Switzerland

Gastgeber l Hosts

Wir sind Thomas und Nadine Schlegel-Eggenberger mit Sohn Fabio und den Eltern Andreas und Babette. Thomas, Jahrgang 1998, ist ausgebildeter Landmaschinenmechaniker und Landwirt. Er führt den Bauernhof seit 2023 und arbeitet nebenbei bei Stöckli Landmaschinen in Gams. Nadine, gelernte Köchin und Bäuerin, kümmert sich um die Familie und arbeitet im Altersheim Stütlihus in Grabs. Andreas und Babette unterstützen die junge Familie tatkräftig auf dem Hof und kümmern sich nebenbei um das Bed & Breakfast und die hofeigenen Produkte. 

We are Thomas and Nadine Schlegel-Eggenberger with son Fabio and the parents Andreas and Babette. Thomas, born in 1998, is a professional mechanic and operator of farm machines as well as agriculturist. In 2023, he took over the responsibility of the farm and besides works at Stöckli farm machines in Gams. Nadine, skilled cook and farmer, is taking care of the family and works at the retirement home in Grabs. Andreas and Babette actively support the young family on the farm and take care of the bed & breakfast and the homemade products. 


Bauernhof l Farm

Unser Hof umfasst 30 Hektaren, wobei sich das meiste Land auf 1000 Metern über Meer befindet. Im Stall stehen im Schnitt 50 Stück Vieh, ein Grossteil davon in der Vertragsaufzucht. Während den Sommermonaten weidet unser Jungvieh auf der Alp Engi am Grabserberg. Von Mai bis Oktober versorgen wir die Kühe auf unserem Maiensäss Rohr. Den Winter leben die Kühe und Kälber auf dem Heimbetrieb und das Jungvieh auf dem Maiensäss. Die Milch, welche in die Grabser Molkerei geliefert wird, kommt teilweise als Butter, Jogurt und Käse auf den Tisch. Der Bauernhof wird auch durch den Hund 'Daisy', Hühner und Katzen bereichert. 

Our farm covers 30 acres on three levels of the mountain; most of the property being 1000 m above sea (the 2nd level). Because Nature provides grass for feeding at different altitudes as the seasons progress, our farm consists of housing and barns on these three levels. On an average, we have 50 cows and calves in the barns. Most calves are purchased for the purpose of breeding. The milk, which we deliver to our dairy in Grabs, will find its way back to our table in the form of butter or cheese. Most of our calves are taken to the highest level on the alpine meadow of “Engi” on Grabserberg, during the summer, where the grass grows last. The cows remain at the middle level, where they are more accessible for milking twice daily. The dog 'Daisy', chickens and cats enrichen the live on the farm. 

Kälber auf der Weide


Katzen beleben den Hof


Das Jungvieh weidet auf der Alp Engi am Grabserberg.